Blogist

Blogist
Mõnikord satiiriline varjatud poolhumoristlik üllitis, mõnikord südamelt paotatud emotsionaalne lugu, mõnikord luuletused ja kirjanduslik looming, mõnikord segumasinast läbi käinud pajatus, mida ilmestavad mitmed juhuslikult pillutud lausestruktuurid, mis on seatud tekstiks esitlemaks minu mõtteid, arvamusi ja läbielamisi. Ridade vahel on nii mõndagi peidus. Head lugemist!
Tekstide loata kopeerimine, muutmine, kasutamine keelatud (sh meediaväljaannetes)! Tekstide kasutamiseks pöörduda blogi autori poole (autori e-mail: hundikoer@gmail.com) või tutvuge hinnakirjaga lehel "Autoritasude leping".

neljapäev, 20. aprill 2017

Mu esimene esinemine DJ-puldis!

Nüüd tuleb ametlik teadaanne! Ma teen debüüdi DJna varsti, 28. aprillil õhtul Tartus kohvikus Sodiaak! Räägin siis sellest lähemalt, et miks ja värki. Minu jaoks on see päris suur asi, kuna ma olen aastaid unistanud millestki taolisest.

FB üritus on SIIN.



Kes teab mind ammusest ajast, sellele pikemat seletust polegi tarvis. Võib öelda, et peaaegu lapsena unistasin DJks saamisest. Tegelikult on asi selles, et muusika on mulle ikka ja alati hingelähedane olnud. Mitte vaid selles mõttes, et mõnus kuulata, vaid ma süvenen sõnadesse, rütmi ning mõtlen, mida võis artist mõelda. Muidugi mõni artist võis mõelda, et saaks vaid hiti valmis ja raha, aga mõni artist paneb ikka tõesti oma südame muusikasse. Seda ma räägingi! Muusika tekitab häid või üleüldse igasuguseid emotsioone ning isegi kui tekitab nostalgiat või kurbust, on see tore ju.

Niisiis, noorena, kui kuskil toimus kellegi juures väike istumine või siis pidu, siis minu esimene asi kohale jõudes oli pleilisti näppima minna. Kohe kibelesin noh. Otsisin üles muusikaallika ning hakkasin seal kõigi rõõmuks või kurvastuseks DJks. Minu DJks olemine piirduski siis sellega, et peas olid mul lood, mis mulle meeldisid, panin pidudel just sellist, milline teema sinna sobis ning olin ise eriti õnnelik. Mõnel inimesel sundisin ka muusikavideot vaatama ja mõnelt küsisin, mida ta sellest või tollest laulust arvab. Mäletate, eks? :D

Ilmselgelt unistasin ma salaja sisimas päriselt olla see diskor, kes pidudel midagi inimeste rõõmuks mängib. No selle unistuse viisin ma kaudselt täide, kui korraldasime ükskord kursaõega Ekvaatori peo. Ma olin ikka väga õnnelik, et õhtu otsa oma arvuti taga sain passida ja lugusid mängida. Enne pidu kogusin inimestelt ka soovilood. Lisaks tegin enne ka sellise eeltöö, et Winampis jooksutasin lood üksteise sisse, et oleks koguaeg muusika jooksmas ilma pausideta. Muid programme mul polnud ja ostma neid ei hakanud. Programmidest rääkides, siis kunagi tundsin ikka tugevat külgetõmmet Fruity Loopsi vastu, mis hiljem oli FL Studio. Sõbrad, kellel see oli, nende juures käisin seda näppimas ja midagi koostamas. No tegelt kodus ka proovisin ja midagi ma valmis tegin (dubstepi loomulikult). Ma ei julge oma käkke küll teile lasta. :D Ahjaa, mulle meenus, et ükskord tegin ma räppi ka.

Kahjuks on jah elu läinud sellisesse suunda, et pole muusikaga nii lähedalt kokku puutunud. DJ unistasin salaja pikalt olemast, aga põhjus, miks ma DJks ei hakanud, oli see, et mul puudus enesekindlus, pealehakkamine ning võimalikud tutvused. Lihtsalt ei osanud ma midagi ette võtta. Lisaks ka veel mõni inimene, kellele julgesin oma salajasest soovist rääkida, et tahaksin kunagi DJ olla, vastati mulle, et see pole midagi nii tore ja lihtne ja sa ei saa enda muusikat lasta, vaid pead vaatama, mida rahvas tahab ja blaablaa. No igatahes sisendas selline vastus minusse veelgi ebakindlust. Nii et surusin soovi maha, aga kaua sa ikka surud, kui varsti välja hakkab pressima. Mingi aeg kuulsin ma juhuslikult raadiost, et on olemas DJ kool. Ma olin omg kus ma elanud olen, et ma enne ei teadnud?! No mõeldud-tehtud, asi on nüüd niikaugele jõudnud, et ma olen alustanud õpingutega DJks!

Nagu näete, on mul selline unistus olnud juba iidsetest aegadest. Ei ole see mingi uus asi kohe kindlasti mitte. Muidugi ma kardan, ma pelgan, kuna mulle on öeldud nii palju, et "sa pead ainult seda laskma, mis rahvale meeldib!!!" See on mind nii ärritanud, sest igal DJl on ju siiski oma stiil ja siis mis mõttes ma lasen ainult seda, mida rahvas tahab? Jah, ma saan aru, et ma ei lähe vanadekodusse dubstepi prõmmima, aga kui mu stiil on EDM/trap/dubstep, siis seda ma üldiselt mängingi, sekka ka mõni meinstriimi lugu ning laule, mida ma vihkan, ma ei lase. Aga vot, ma siiski hakkan viimasel ajal järjest rohkem oma soove esile tõstma, nendega tegelema ja nende järgi käituma, seega vaatan, kuidas siis meeldib mulle DJ olla. Võib-olla hiljem enam ei meeldigi, aga siis ma tean, et ma olen vähemalt selle ära proovinud.

Stiilist siis nii palju räägin, et elektrooniline on see peamine, kuhu suunda ma tüürin. Jep, kunagi kuulasin ka rokki (no Terminaator on siiani mu lemmik), lisaks on üks mu lemmikuid artiste ka Lana Del Rey. Aga kõige olulisem mu jaoks on see, et loos oleks kõva bass. Seepärast mu autos niimoodi mürtsubki. Ja see on vist ka põhjus, miks mulle dubstep oma algusaastatel nii sümpatiseerima hakkas - selle muusika koosnebki põhiliselt bassiliinidest. Bass on mõnna ikka siis, kui see on erineval tasemel ja varieeruv ühe loo piires. Panen mõne sellise siia ja kui täit elamust ei saa, siis tulge mu autosse kuulama.

Seega nüüd ongi jõudnud asi nii kaugele, et ma valin välja oma lugude hunnikust ühed mõnusad meeldivaid tundeid tekitavad lood ja esitan need 28. aprillil! Tulge kindlasti kõik vaatama, et näha, kuidas mul läheb ja kuulda, mida ma lasen, ja kuulata ehk laulusõnugi. Nostalgiat on ehk aastast 2011 ning sekka ka midagi tänapäevast! Mul hetkel on valik päris suur, nii et mingi aeg pean otsi kokku tõmbama ning vaatama, mis eriti head oleks seal. Olete kõik oodatud ja mul oleks ülihea meel, kui te tulete!

Topin siia ka nüüd midagi kuulatavat. Kui miski siit eriti sümpatiseerib, andke kindlasti teada (et nagu sooviloona)!


Vot üks selline mõnus rahulik dubstep


Siis mingi dnb ka, nii heade sõnadega ja armas lugu.


Kui rääkida dubstepist, siis kõige esimene artist, kes mulle meenub, on Zeds Dead. Kuulake tema superhead remixi sellest loost. Mõni inimene ütleb, et dubstep on saagimine, aga kusjuures mulle just see saagimise osa täiega meeldib. Ilmselgelt, kes arvab tõsimeeli, et dubstep on saagimine, pole vist bassikõlareid kasutanud. Dubstep on stiil, mida ei saa kuulata ilma bassita. Bass on kohustuslik komponent üldse lauludes, kuid dubstepis on see lausa väga oluline.



Seda järgnevat lugu soovitan kindlasti kuulata just seetõttu, et see on nii mõnus ja rahulik. Kui mõni, kes dubstepiga kursis pole, arvab, et dubstep on ainult kõva mürtsuga raiumine ja saagimine, siis seda enam visake pilk peale sellele loole. Väga ilus laul.



Head dubstepi artistid on Adventure Club, Zeds Dead, Nero. Kui nende lugusid kuulate ja midagi eriti head leiate, andke mulle ka kindlasti teada. Ma võin siin neid artiste kiita, aga minu suurim probleem on laiskus, mille tõttu pole ma internetis ringi surfanud uusi lugusi otsides. Enamjaolt saangi uusi lugusid õnne korral. Seega on väike tõenäosus, et midagi head on mul endalgi kahe silma vahele jäänud.




1 kommentaar:

  1. Mulle mèeldib su blogi ja üleüldse oled sa ka tore inimene🙂🙂mul endal ka blogi..kirjutan kõigest mis mu elus toimub

    VastaKustuta